Jeugdkamp 2018: Woensdag

Home / Dagverslagen / Jeugdkamp 2018: Woensdag

Jeugdkamp 2018: Woensdag

628

Dag nummero 2!

De dag begon met een behoorlijk aantal vermoeide gezichtjes. De geluidsmeter was in vergelijking met de dinsdagavond al flink gedaald.
Ook niet zo gek wanneer je een slapeloze nacht hebt gehouden.

Na het ontbijt konden de kinderen even vrij spelen en om 10 uur ging het ochtendprogramma van start!

Help sneeuwwitje uit de handen van de boze heks! Strijd met je team als 7 dwergen
tegen de heks om sneeuwwitje te redden! Verdien met je team de gehele dag punten door de spellen te winnen met je team! Welke 7 dwergen eindigen de dag met
de meeste appels en verslaan de heks?

We begonnen met een potje slagbal. 6 teams gingen met elkaar de strijd aan op het veld naast de boerderij. Met 1 team aan slag, 2 teams in het veld en 3 naast het veld bewapend met waterpistolen kwamen een aantal kids behoorlijk nat uit de strijd. Gelukkig hebben wij een aantal dames meegenomen die heel goed de natte kleding op kunnen hangen.

Om half 1 was het tijd voor de lunch. Met wat nieuwe energie kon het middagprogramma van start gaan. En vanmiddag stond er een heuse stormbaan op het grasveld en speelden we ‘levend bowlen’ waarbij de kinderen al buikschuivend zoveel mogelijk pionnen om moesten gooien.

Daarna mochten de kinderen nog even vrij spelen in het meer!

Rond de klok van half 5 sprongen de eerste kids onder douche zodat ze weer fris en fruitig aan het avondeten konden beginnen. Deze keer bereidde onze corvee-ploeg een heerlijk kippensoepje voor waarna er aardappels met doperwtjes en worteltjes + schnitzel volgde!

Tijdens het avondprogramma werd er fanatiek bingo gespeeld. De teams van Esmee, Rinske en Stan gingen er met de prijzen vandoor.

Na de bingo werd er nog even een broodje hamburger gegeten waarna de kinderen naar de kamers moesten.

Waarschijnlijk zijn ze een stuk rustiger dan afgelopen nacht ..

Kinderen aan het woord:

Na het ontbijt mochten we nog even vrijspelen. Zodat de spelletjes klaar gezet konden worden. Onder het vrijspelen zagen we dat er een stormbaan en buikschuifbanen werden klaar gezet.

Emma

———-

Wij gingen buikschuifen. Iedereen vond het wel leuk ,maar het nadeel was dat je wel veel schaaf wonden kreeg. Veel vonden de stormbaan race het leukst.
Noa en Meike.