Jeugdkamp 2018: Dinsdag

Home / Dagverslagen / Jeugdkamp 2018: Dinsdag

Jeugdkamp 2018: Dinsdag

499

Na een lange fietstocht en wat enkele extra kilometers kwamen rond de klok van 1 uur de laatste kinderen aan op de boerderij in Markelo.
Met 48 hongerige kinderen vloog het brood van de schalen af.

Helaas misten we nog één persoon.
Minnie Mouse was namelijk achtergebleven in Mariënheem en kon de weg naar de boerderij niet vinden.
Gelukkig hadden we wel de schatkaart om haar te vinden.

Vandaag werden er 8 teams opgetrommeld om deze schatkaart te winnen.

Elk team kon munten verdienen en het team wat de meeste munten had verdiend, kon de schatkaart kopen en op zoek gaan naar Minnie Mouse.
We begonnen de middag met 3 verschillende spellen op het grasveld. Maar, van al dat rennen krijg je natuurlijk al snel weer honger. Voor de verandering begonnen we de dinsdagavond maar eens met PANNENKOEKEN!
Die het natuurlijk altijd goed doen bij de kinderen.

Na het eten stond het avondspel op het programma. Hier moesten de kinderen munten uit het honk van de andere teams proberen te pakken.

Het team van Sanne wist uiteindelijk de schatkaart te winnen en mochten op zoek naar Minnie Mouse.

Kinderen aan het woord:
De fietstocht was erg vermoeiend, toen we hier aan kwamen gingen we eerst brood eten en daarna mochten we even op de kamers. ‘S middags gingen we naar het grote gras veld, daar gingen we spelletjes spelen zodat we heel veel geld konden winnen, om Minnie mouse terug vinden.

‘S avonds deden we een spelletje waar we het geld bij anderen konden stelen. Toen kon je heel veel geld verdienen.

Met het geld dat we wonnen konden we een kaart kopen, daar moesten we op bieden met het geld wat we hadden gewonnen. Het groepje die het hoogst geboden heeft mocht Minnie mouse in het bos gaan zoeken.

Minnie mouse zag er heel grappig uit want hij had een heel klein pakje aan.

Het was een leuke eerste dag.

Marieke Middelkamp

—————

 

Tijdens het fietsen naar Markelo waren twee fietsen verkeerd gefietst. Toen we aankwamen gingen we eten en onze kamers opmaken. Hierna gingen we drie spelletjes doen, daar konden we voor elk spel twee munten verdienen. Als je gelijk speelde kon iedere groep een munt verdienen. In de tussentijd hebben we veel in de speeltuin gespeeld, dit was leuk op de springkussen, het klimrek en de schommels. Hierna gingen we eten, dit was tomatensoep met daarna pannenkoeken. Na het eten gingen we een spel doen, waarbij je honken had waar munten in lagen. De mensen die de munten wouden stelen konden afgetikt worden. Wie na dit spel het meeste geld had kon de kaart kopen, waarmee we mini mouse konden opzoeken in het bos. Mini mouse was jesper. Nadat we mini mouse hadden gezocht gingen we slapen.

Gijs Oosterwechel

 

Laat een reactie achter

Laat een leuke reactie achter! Voordat deze gepubliceerd wordt zal deze eerst gecontroleerd worden.

Comment