Jeugdkamp 2018: Donderdag

Home / Dagverslagen / Jeugdkamp 2018: Donderdag

Jeugdkamp 2018: Donderdag

765

Na een regenachtige avond/nacht was het vanochtend gelukkig droog. Met 20 graden op de teller was het mooi weer om buiten te spelen.

Na een perfecte nachtrust verschenen alle kids fris en fruitig aan het ontbijt.

Na het ontbijt was het tijd voor het ochtendspel. De kinderen begonnen met het pimpen van hun t-shirt waarna ze memorie speelden in het bos. Elk team had kaartjes wat ze moesten verzamelen die bij andere teams in het honk lagen. De leiders mochten de kinderen tikken en wanneer ze getikt werden moesten ze de kaartjes inleveren.

Na de lunch, waar sommige kinderen wel 9 broodjes aten!!!, was het tijd voor wederom een bos-spel. Deze keer werd er een vossenjacht gehouden in het bos. Verschillende leiders moesten getikt worden aan de hand van een lijst die de kinderen meekregen hadden.

Van al dat geraas krijg je natuurlijk ook honger.

Het 3 gangen-diner van vanavond bestond uit een groentesoep, macaroni en natuurlijk een toetje!

Na het avondeten mochten de kinderen zich klaarmaken voor de disco. Hier werd even flink gedanst op de deuntjes van DJ Jordy Spikker.

Anderhalf uur later was het dan eindelijk tijd voor de spooktocht!!

Gespannen kids trotseerden de spoken in het bos. Na de spooktocht bleek het helemaal niet zo eng te zijn als wat een aantal kinderen dacht 😉

De kids zijn inmiddels op de kamer en gaan helaas al weer de laatste nacht tegemoet.

 

Kinderen aan het woord:

Ik werd wakker en toen gingen we eten. Daarna kregen we uitleg over wat we vandaag gingen doen. Vervolgens mochten we een half uur vrij spelen of een spelletje doen. Toen werden we ingedeeld in teams en gingen we een wit t-shirt pimpen. Ieder team kreeg een disney figuur die we moesten natekenen. Wij moesten kleine zeermeermins namaken en het was best wel lastig. Vervolgens gingen we domino spelen en toen gingen we een soort van memory spelen in het bos. We hadden allemaal een honk met kaartjes en dan moesten we die bij elkaar pakken. Het team die dan als eerste 25 kaartjes had die had gewonnen en dat deden we 2 keer. Toen liepen we terug van het bos om te gaan eten. Vervolgens gingen we disney jacht spelen. Dan verstoppen allemaal mensen zich in het bos en moet je ze gaan tikken. Maar die disney figuren konden ook weg gaan rennen en dan moest je er achteraan. Toen we klaar waren gingen we terug en gingen wat drinken. Daarna mochten we zelf kiezen wat we gingen doen of buitenspelen of een spelletje doen. Hierna mochten we gaan douchen. We gingen een tijdje later eten. In de avond hadden we een disco en gingen we daarna spooktocht en mochten we een broodje knakworst. Toen moesten we naar bed toe.

Jentl in de Wal

Ik kwam uit bedt. Wij gingen als eerst eten. Toen iedereen het eten op had gingen we corvee doen. We moeten elke ochtend en avond tanden poetsen van de leiding. We hebben hele leuke spelletjes gedaan. Heel veel kinderen gaan met de spooktocht mee om 21:30 uur vanavond. Het is nu 17:00uur, we gaan zo groentesoep, pasta en vla/yoghurt eten. Voor de spooktocht hebben we de disco avond. We gaan de leiding helemaal opmaken. En de leiders zijn heel lief voor ons.

Alwin Kieftenbeld