Jeugdkamp 2017: Donderdag

Home / Dagverslagen / Jeugdkamp 2017: Donderdag

Jeugdkamp 2017: Donderdag

55

Vanaf de eerste minuut was het vandaag weer feest! Tiemen van der Vegt is vandaag namelijk JARIG en daar moest natuurlijk voor gezongen worden! Cadeautjes voor Tiemen mochten natuurlijk ook niet ontbreken en sinds vanmorgen is Tiemen dan ook een joekel van een waterpistool rijker!! Alsof de jarige job zelf zijn verjaardag regelde vandaag, had hij zelfs voor iedereen een heerlijke traktatie meegenomen!! De dag begon dus al goed en ook de rest van de ochtend was een groot succes. Wegens de regen stonden er een aantal spelletjes in de grote zaal op het programma: 30 seconds, Wie ben ik?, Jenga, Twister en ‘ezelen’. Bij elk onderdeel namen telkens 2 teams het tegen elkaar op, waardoor het fanatisme ervan af spatte! De lunch is inmiddels ook weer achter de kiezen en de kids bereiden zich voor op het middagprogramma. Ze gaan hierbij hun eigen teamtenue en teamvlag maken en vervolgens in het bos verder strijden om de dagzege. Het zonnetje schijnt inmiddels weer dus ook dit wordt ongetwijfeld weer een groot feest! #naregenkomtzonneschijn

ACHTER DE SCHERMEN: Jullie krijgen natuurlijk alleen maar foto’s te zien van leiding wanneer zij in de buurt zijn van spelende of etende kinderen… maar achter de schermen gebeurt natuurlijk ook genoeg! Zo staat er de hele dag ranja klaar voor de kinderen en wordt er de hele dag door aan het ontbijt, middageten, avondeten en de avondsnack gewerkt. Het groepje helden dat hier verantwoordelijk voor is, is de corveeploeg! Elke dag een ander team van 4 mensen die in de keuken zijn beste beentje voorzet, en dat is soms best vermoeiend! Zie hier de corveeploeg van vandaag, die na het middageten een momentje rust hadden en langzaamaan de weinige uurtjes slaap begonnen te voelen.

Nog even een update over gistermiddag en -avond! De donderdagmiddag waren er 6 groepjes met een bijbehorende leider die in het bos tegen elkaar gingen strijden om de winst tijdens het Giga Smokkelspel! Elk team had een eigen kleur en een eigen honk. Ze hadden van tevoren een eigen teamshirt en teamvlag gemaakt waardoor alle teams perfect herkenbaar waren aan hun kleur. Iedereen zag er prachtig uit! Het rode ‘vuurteam’ van Mathijs had uiteindelijk het snelst de letters van hun tienletterwoord bij elkaar ‘gesmokkeld’ en het woord geraden… Zij wonnen daarmee het fanatieke middagspel! Daarna was het tijd voor PANNENKOEKEN! Iedereen had ineens (heel vreemd) heeeeeel erg veel honger en aan het eind van het feestmaal waren ALLE 350 pannenkoeken op! ‘S avonds was het tijd voor de donderdagavond traditie: disco en de spooktocht! Beiden waren perfect en bij deze willen we dan ook alle tientallen (!!) dorpsgenoten die bij de spooktocht kwamen helpen enorm bedanken!

Laat een reactie achter

Laat een leuke reactie achter! Voordat deze gepubliceerd wordt zal deze eerst gecontroleerd worden.

Comment